croissantjes
Welke kies jij?
Ik schat dat iedereen wel eens van die afbakbroodjes heeft gekocht en opgebakken heeft.
Het valt mij altijd wel een beetje tegen: of de korst is net iets te hard, of het broodje is van binnen nog iets te klef, en vooral de croissants worden helemaal misbaksels.
En op zo’n moment weten we ook dat zo’n croissant van de
bakker er ten eerste beter uitziet, en dat je ook wel waar voor je geld krijgt.
Zo’n man is een professional. Toch zijn er een hoop amateurbakkers in ons land, sterker nog, heel Holland bakt doet het weer goed.
Wat mij dan vooral boeit is de technische opdracht, want daar moet je echt de skills van een professional in je hebben. De hoofdkoekenbakker laat dan altijd het voorbeeld zien wat hij kennelijk zelf gemaakt heeft, en aan het eind blijkt dat sommige kandidaten er letterlijk niks van bakken.
Om het verschil toch eens te laten zien heb ik vandaag drie soorten croissantjes gekocht: twee bij de warme bakker (Sander Peters van Bakkerij Kraayennest in Elst Gld.) bij de Supermarkt die nogal wat geels uitstraalt kocht ik er 4 en een pak met 12 broodjes waaronder 3 croissants. Bij de bakker betaalde ik € 1.05 per stuk, bij de supermarkt € 0,25 en de croissantjes uit het pak waren omgerekend € 0,10, maar dan moest ik nog wel de oven aanzetten en er wat elektriciteit voor verbruiken... ik heb er op mijn manier foto’s van gemaakt en ook met mijn telefoon. Hoe de lampopstelling was is te zien op mijn Instagram account: studio_swaneveld_heteren
Wat viel mij op?
De croissant van de warme bakker heeft de goede vorm, is niet vet, en de structuur was luchtig, maar niet te. De croissant van de supermarkt xzag er een stup bruiner uit, tegen het verbrande aan en was één en al lucht. Het kleine croissantje uit het pak was ook al snel verbrand, en ook veel gebakken lucht. zie de foto’s
Waarom dit vergelijk?
Ik als beeldmaker zie het als volgt: een vlogje opnemen, een kort filmpje posten: het is het croissantje uit het pak en menig mens is er tevreden mee. Dan heb je de middenmoot die er meer moeite instopt het opneemt met een betere camera en het filmpje voorziet van een leuk titeltje etc. En dan heb je de gelikte video’s die eruitzien als een complete speelfilm.
En alle drie hebben een bestaansrecht!
Hetzelfde geldt voor de fotografie: is die foto van de croissant nou beter als hij met een professionele camera met flitsapparatuur wordt geschoten of kan ik het ook met een telefoon? Oordeelt u zelf.
Ikzelf zie mijzelf als een soort Robért van Beckhoven: de professional die passie toont, de techniek onder de duim heeft, de spullen ervoor heeft en die het te gek vindt om een mooi product af te leveren.
Dus waar kun jij bij mij voor terecht?
Voor een goed en eerlijk product met haarscherp beeld en kristalhelder geluid.
Dus wil jij je jouw bedrijf eens verwennen met een goede video of foto, bel de warme videograaf!